Omgeving

Wij kennen onze omgeving goed. Wij geven u graag tips en informatie over ons gebied, over nog onbekende dorpjes, wandelroutes, bezienswaardigheden, goede restaurants, feesten, evenementen enzovoort.


In de directe omgeving van casa con guiño liggen bezienswaardige dorpen en stadjes, zoals Antequera, Alcalá la Real, Algarinejo, Archidona, Montefrío, Almedenilla, Fuentes de Cesna, Iznájar, Loja, Priego de Córdoba en Rute.

Ons dorpje Fuentes de Cesna ligt op vijf minuten rijden van ons huis en de dorpen Iznájar (bij het prachtige, grootste stuwmeer van Andalusië) en Algarinejo op een kwartiertje rijden. 

Casa con guiño ligt midden in het grotendeels door veel toeristen nog niet ontdekte binnenland van Andalusië, op de grens van de provincies Granada, Córdoba en Málaga. Het land is hier vooral bekend om zijn honderdduizenden olijfbomen, maar ook om zijn prachtige witte dorpen (pueblos blancos). Hier kunt u slenteren door pittoreske straatjes, waar vaak uitbundig bloeiende geraniums kleur geven aan de muren van de witgekalkte huizen. 

Ons vakantiehuis staat ook in het hart van Andalusië en is daarom uitstekend geschikt als uitvalsbasis voor het bezoeken van de grote steden: Granada met het Alhambra, Córdoba met de Mezquita, Málaga met het oude fort, de haven, de stranden, de sfeervolle binnenstad en diverse musea. In het landschap vindt u oude ruïnes, en op onvermoede plekken bij steden en dorpjes archeologische opgravingen en restanten van (Moorse) kastelen. 

Wanneer u een drankje bestelt op een terrasje of in het café, krijgt u er vaak een gratis een snack ofwel een 'tapa' bij. In de omgeving van ons vakantiehuis zijn diverse restaurants met een traditioneel Andalusische keuken, maar in ons dorp Algarinejo hebben wij twee spraakmakende restaurants met een avontuurlijke keuken. Een avondje uit eten in deze restaurants staat voor een culinaire verrassing. U kunt Jan inhuren als chauffeur, zodat u relaxed kunt genieten van uw maaltijd en de heerlijke Spaanse wijnen.  

Natuurfotografen kunnen in onze omgeving hun hart ophalen: er is een bonte afwisseling van woeste landschappen, ongerepte natuur met wilde planten en veel vogels. Elk seizoen biedt een ander tafereel. Prachtige natuurgebieden zijn onder andere El Torcal, La Subbética, Montes de Málaga, Parque Natural de Fuentes de Cesna, Poniente Granadino en de Sierra Nevada. 

Ook bestaat in de winter de mogelijkheid om in de Sierra Nevada (vlakbij Granada) te skiën. Het skiseizoen begint eind november en loopt door tot maart/april. Wanneer u in deze periode in casa con guiño logeert, kunt u bijvoorbeeld de ene dag skiën en de andere dag zonnebaden op het strand van Málaga.